Jämföra odds mellan spelbolagen

Odds visar på sannolikheten för att något ska inträffa och motsvarar en procentsats. Att skriva ut procentsatser är dock varken praktiskt eller pedagogiskt. I stället används tekniken att skriva ut de olika spelalternativen med siffror som visar på hur mycket du vinner om spelet går in.

Fri oddssättning

Alla spelbolag är fria att sätta sina egna odds. Man gör det utifrån tre faktorer. För det första har alla spelbolag en fastställd återbetalningsprocent över alla odds inom en viss sport, inom en viss serie, etc. Den fasta återbetalningsprocenten ligger alltid till grund för de övriga två faktorerna. Den andra faktorn är spelbolagens egen analys av ett spelobjekt. Det sitter skickliga oddsmakare och analyserar varenda potentiellt spelobjekt i detalj för att kunna fördela sannolikheterna mellan de olika alternativen. För det tredje spelar omsättningen roll för oddset. Om det kommer in mycket pengar på ett spelalternativ måste spelbolaget justera oddsen för att inte drabbas av stora förluster om det populära spelalternativet skulle gå in. Med andra ord sänks oddset på det alternativ som är mest populärt. Därför är det viktigt att du vet hur oddsystemet är uppbyggt och kan hålla koll på oddsen.

Odds och priser

Ett odds kan också sägas vara ett pris, precis som varor i matbutiken har priser. Till skillnad från i mataffären vill du dock ha så höga priser som möjligt när du spelar på odds. Genom att jämföra odds mellan spelbolagen kan du hitta de bästa (de högsta!) priserna och därmed se till att maximera dina vinster om dina spelalternativ visar sig vara vinnare.

Du har två alternativ om du vill jämföra odds mellan spelbolagen. För det första kan du besöka ett antal spelbolag och jämföra oddsen på egen hand. För det andra kan du använda dig av webbplatser och bettingsiter som erbjuder oddsjämförelser. Det torde väl inte komma som en överraskning att det andra alternativet är det bästa, att hitta en riktigt bra bettingsite som kan jämföra odds mellan de olika spelbolagen som på så sätt hjälper dig att välja rätt spelbolag för de matcher du tänker spela på. Du sparar mycket tid om du får alla aktuella odds presenterade på en sida.

Bättre odds på fotboll

 

Odds är egentligen det pris du betalar för att spela på ett visst spelobjekt, till exempel slutresultatet i en fotbollsmatch. Oddsen på en fotbollsmatch visar hur mycket du behöver betala för att ha chans att vinna pengar. När du spelar på ett odds till jämna pengar och satsar 100 kronor betalar du alltså ett pris på 100 kronor för att ha chans att vinna 100 kronor. Om vi i stället säger att ett fotbollslag står i tre gånger pengarna (3.00) betalar du 100 kronor för att ha chansen att vinna 200 kronor.

Om du är med så här långt förstår du säkert att det kan löna sig att jämföra odds mellan olika spelbolag. Ju högre odds desto mer pengar kan du vinna med samma insats. Ju högre odds, desto lägre blir priset för chansen att vinna en viss summa pengar.

Hur får du då bättre odds på fotboll? Måste du jämföra precis varenda spelbolag som finns på nätet? Genom att jämföra oddsen för samma spelalternativ på flera spelbolag kommer du att upptäcka att oddsen för det mesta skiljer sig något. Ibland ligger de allra flesta spelbolag på ungefär samma odds för ett visst alternativ (i de riktigt stora fotbollsmatcherna kan det ofta vara så), men normalt sett finns det alltid något spelbolag som står ut lite från mängden. För att kunna dra nytta av prisskillnaderna så ofta som möjligt måste du dock ha ett spelkonto hos flera spelbolag, vilket kan kännas som lite besvärligt.

Det enklaste sättet att få bättre odds på fotboll är att ha ett eller två spelbolag och bara spela på odds när dina spelbolag har odds som ligger en bit över genomsnittet. Ett bra tips är att välja ut ett tiotal matcher under en vecka och bevaka oddsen. Givetvis kan du bevaka så många matcher du vill, men ett tiotal matcher räcker gott för att du ska kunna hitta ett eller ett par guldkorn utan att behöva lägga ner så mycket tid.