Livebetting & liveodds

Världens största sport, fotboll, är också världens mest populära sport när det handlar om sportbetting. Ingen annan sport kommer ens i närheten av fotbollens status hos spelbolagen på nätet och varje spelbolag med självaktning erbjuder åtminstone 5000 odds på fotboll vid varje givet tillfälle. En majoritet av oddsen gäller ”pre-match”, det vill säga att spelstopp är i samma stund som matchen blåses igång, men en hel del av oddsen är spelbara även efter avspark.

Att spela på live odds är omåttligt populärt, och det är inte särskilt svårt att förstå varför. Med livebetting kan du spela på odds medan du tittar på matchen på TV hemma, hos en kompis eller på sportbaren. Du har i regel en mycket stor mängd odds att spela på och kan välja och vraka bland spelmarknaderna. Förr om åren talades det om att en kupong gav lite extra krydda till en TV-match, och vad ska man då säga om livebetting?!

Livebetting i mobil och surfplatta

Om du följer en match på TV med ena handen i popcorn-skålen är det självklart lite bökigt att behöva springa iväg till datorn för att placera ett spel på ett smakfullt odds. Lösningen på problemet stavas liveodds i mobilen. De allra flesta av de större spelbolagen erbjuder möjligheten att tippa fotboll live i mobilen och även i surfplattan, eller spela på något av spelbolagen.

Majoriteten av spelbolagen som erbjuder liveodds på mobila enheter har tagit fram en mobilanpassad webbplats som anpassas efter den skärmstorlek du har. Det finns också ett par spelbolag som i tillägg erbjuder en app. För att börja spela live i mobilen behöver du bara navigera till den mobilanpassade webbplatsen, alternativt öppna appen, och sedan logga in. När du har hittat till rätt match klickar du på önskat oddsval och placerar din insats. Svårare än så är det inte att tippa fotboll live i mobilen.

Betta online på sport live

Om du älskar sport och att se på sport på TV eller live på arenan, så har du säkert en hel del kunskap. Varför inte använda den kunskapen för att tjäna lite extra pengar? På nätet hittar du en mängd spelbolag som erbjuder betting. En del erbjuder enbart odds före matchstart medan andra även erbjuder så kallade live odds.

Med live odds kan du betta online under det att matchen pågår. Detta sätt att betta på sport ger många fördelar. Först och främst får du med största säkerhet lättare att hitta aptitretande odds. När du ser matchen utspela sig får du en känsla för vad som kommer att hända härnäst och då kan du kapitalisera på den känslan. För det andra kan du enkelt kompensera för ett spel du har lagt före matchstart. Om du till exempel har spelat på hemmalaget i en fotbollsmatch, och bortalaget tar ledningen och ser ut som det starkare laget, så kan du lägga ett spel på bortalaget för att på så sätt minska förlusten på det spel du lade ”pre-match”.

Att spela online på sport live är självklart roligast om du har möjlighet att följa matchen live, men det är inte ett absolut måste att ha matchen i gång på TV:n eller på datorn via stream. När du har blivit varm i kläderna och börjar få en känsla för hur oddsen rör sig, räcker det med att du tittar på oddsens rörelser för att se hur matchen utspelar sig.

För att spela på sport live behöver du bara ett spelkonto hos valfritt spelbolag, inget annat. Alla spelbolag erbjuder nämligen live odds. Innan du registrerar ett spelkonto på nätet ska du dock vara noga med att jämföra olika erbjudanden (välkomstbonusar, med mera) och även respektive spelbolags utbud av live odds.